Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@22:15:38 GMT

تصاویر خیره‌کننده ناسا از خورشید گرفتگی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۰۶۴۸

تصاویر خیره‌کننده ناسا از خورشید گرفتگی

آفتاب‌‌نیوز :

 رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید ناسا(SDO)، خورشید گرفتگی را از نقطه دید منحصر به فرد خود در فضا یعنی تنها نقطه‌ای که این ماه گرفتگی قابل رویت بود، ثبت کرد.

به گزارش لایوساینس، وبسایت "SpaceWeather.com" صبح چهارشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی نوشت: در اوج کسوف، ماه ۶۷ درصد از خورشید را پوشانده بود و کوه‌های ماه با پس زمینه‌ای از شعله‌های خورشیدی نمایان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید معمولاً به خورشید به عنوان منبعی برای بررسی آب و هوای فضایی یا تابش‌هایی که بر زمین تأثیر می‌گذارند، نگاه می‌کند. مواردی که این تلسکوپ مورد مطالعه قرار می‌دهد شامل میدان مغناطیسی خورشید، لکه‌های خورشیدی و سایر مشخصه‌هایی است که بر فعالیت آن در طول چرخه منظم ۱۱ ساله خورشیدی تأثیر می‌گذارد.

به گفته‌ی ناسا، رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید نحوه ایجاد فعالیت‌های خورشیدی و اثرگذاری این فعالیت‌ها بر آب و هوای فضا را مطالعه می‌کند. اندازه گیری‌های این تلسکوپ از فضای داخلی خورشید، جو، میدان مغناطیسی و انرژی خروجی همه به ما کمک می‌کند تا ستاره‌ای را که با آن زندگی می‌کنیم، درک کنیم.

رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید در ماه فوریه سال ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه بخشی از شبکه‌ی فضاپیماهای خورشیدی ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی(NOAA) را تشکیل می‌دهد. خورشید اخیراً کاملا فعال بوده است و به طور غیرعادی چرخه خود را که باید در حدود سال ۲۰۲۵ به اوج برسد، زودتر آغاز کرده است.

دانشمندان به دنبال کردن تاریخچه شراره‌های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی علاقه‌مند هستند. اگر این فوران‌ها به سمت سیاره ما باشند، شفق‌های رنگارنگی در جو زمین ایجاد می‌شود. معمولا فوران‌های خورشیدی بی‌ضرر هستند، اما فوران‌های قوی ممکن است ماهواره‌ها، خطوط برق و سایر زیرساخت‌ها را مختل کند، به همین دلیل است که دانشمندان به شدت به دنبال پیش‌بینی دقیق آنها هستند.

ناسا یک کاوشگر برای تماشای خورشید از نزدیک به نام کاوشگر خورشیدی "پارکر" برای بررسی تاج یا ناحیه بیرونی فوق‌گرم خورشید به فضا فرستاده است. "پارکر" یک فضاپیمای رباتیک برنامه‌ریزی شده برای بررسی تاج خورشیدی است. این کاوشگر به فاصلهٔ ۸.۵ شعاع خورشیدی(حدود شش میلیون کیلومتری) از سطح خورشید فرستاده شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خورشید خورشید گرفتگی ناسا رصدخانه پویایی شناسی خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود

نخستین رصدخانه دانش‌آموزی مجهز به رادیوتلسکوپ که به نام شهید بزرگوار حاج حسن تهرانی مقدم مزین شده است در شهرک شهید محلاتی آماده افتتاح می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدمهدی صباغ؛ شهردار منطقه یک با همراهی جمعی از معاونین و مدیران منطقه به مناسبت روز معلم در دیدار با تعدادی از معلمان در مجتمع فرهنگی، آموزشی شهید محلاتی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبیین مقام والای معلم اظهار کرد: معلمان پرورش‌دهنده آینده‌سازان و نسل جوان کشور هستند و در تربیت نسلی مسئولیت‌پذیر و مشارکت‌جو نقش بسزایی ایفا می‌کنند.

بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلمان و استادان دانشگاه

صباغ همچنین با حضور در اولین رصدخانه دانش آموزی مجهز به رادیوتلسکوپ که با همکاری شهرداری منطقه یک، دانش آموزان مدرسه امام هادی و مجتمع فرهنگی ، آموزشی شهید محلاتی و...احداث شده است  بازدید کرد و این مجموعه را که به نام شهید بزرگوار حاج حسن تهرانی مقدم مزین شده است را یکی از مراکز خوب علمی شهرک شهید محلاتی دانست که پس از تجهیز در اختیار دانش‌آموزان استعداد‌یابی شده قرار خواهد گرفت و مهارت‌های هوافضا و نجوم را در آنها ارتقا خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • کار سخت مهاجمان پرسپولیس برابر «پولی»/ آمار خیره کننده مرد برزیلی
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل/اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش آموزان
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟